Međunarodni dana devojaka u IT-ju

Pratite IT događaj povodom Međunarodnog dana devojaka u IT-ju

Želiš IT karijeru? Prijavi se besplatno za online praćenje IT događaja posvećenog devojkama

Da li ste kreativne? Volite tehnologiju? Uživate da stvarate?

Samo za vas ITAcademy organizuje IT događaj povodom Međunarodnog dana devojaka u IT-ju. Sve zainteresovane devojke naše škole pozvane su da ovaj događaj, koji se održava poslednje subote maja, 26. 5.prate online (preko live streama), kad će slušati uspešne

žene IT sektora naše zemlje.

ITAcademytim povodom želi da pozove devojke koje su zainteresovane da svoje školovanje nastave u IT smeru da se prijave za online praćenje ovog predavanja jer će na njemu moći da čuju vrlo korisne savete uspešnih žena iz IT kompanija, kao i iskustva polaznika naših škola koji su vrlo brzo ostvarili izvanredne rezultate u svojoj karijeri.

Kako da se prijavim?

Iskoristite ovu priliku da čujete sve što vas zanima o informacionim tehnologijama, kao i o mogućnosti nastavka školovanja na nekoj od institucija koje pokrivaju IT oblast. Upoznajte se sa ženama koje imaju zaidnu karijeru u ovoj oblasti i saznajte zašto ste neophodne u IT-ju.

Prijavu za online praćenje možete popuniti na sledećoj strani.

Ne propustite ovu izvanrednu šansu da se upoznate sa svim mogućnostima koje vam pruža školovanje i usavršavanje u IT oblasti, ali i da čujete priče onih žena koje su uspele da ostvare zavidne IT karijere.

Светски дан особа са Дауновим синдромом

Нема слика у овој галерији.

У организацији Основне и средње школе „9. мај“ из Зрењанина, на Тргу слободе у Зрењанину обележен је 21. март, Светски дан особа са Дауновим синдромом.

У шетњу подршке кренули су ђаци и запослени више градских школа, међу њима и наши ученици I-5, II-2 и IV-6 разреда као и запослени наше школе.

По завршетку шетње кроз центар, код споменика Краљу Петру, зрењанински хор Музичке школе, под диригентном палицом Зорице Козловачки, извео је кратак програм.

Светски дан особа са Дауновим синдромом први пут је обележен у Сингапуру 2006. године. Датум је одабран на темељу трисомије 21. хромозома по чему је Даунов и јединствен. Реч је о генетском поремећају узрокованом једним хромозомом вишка, а настаје у тренутку зачећа.

ПОЗИВ НА ТРИБИНУ

Поштовани родитељи,

„Удружења педагога и психолога Средњобанатског округа – УППС“ организује трибину под називом „Да се боље разумемо“, а намењена је свима онима који имају   потребу и  желе  да упознају и разумеју пубертет и адолесценцију као најосетљивије развојно доба. Гост трибине је проф.др Војислав Ћурчић, психијатар и психотерапеут, председник  Друштва за дечју и адолесцентну психијатрију и сродне струке Србије – ДЕАПС.

Трибина ће се одржати у четвртак, 29.03.2018. године у Барокној сали  Градске куће са почетком у 17,00 часова.

Оно што нас одрасле највише нервира код наше деце, њих сигурно највише боли!

Бесплатан курс програмског језика Python

cisco

Cisco Академија ЕГШ”Никола Тесла” организује бесплатан курс програмског језика Python.

Курс траје 70 часова који су подељени у 5 модула. Модули 1,2 и 3 су почетни ниво а модули 3 и 4 су средњи ниво. За праћење курса није потребно предзнање из програмирања.  Литература је на енглеском језику коју безбеђује Cisco Academy уз подршку Python Insituta. Предавања су на српском језику. Почетак курса је предвиђен за 19.03.2018. Уколико сте заинтересовани јавите се на

е-mail:  bolozans@yahoo.com

Cisco Академија ЕГШ”Никола Тесла”                                                            Инструктор: Болозан Срђан

Даница

 

“Поласком   у 1.разред  2008.год ,  почела сам да тренирам теквондо у клубу “Бајса” одакле и долазим.

Тамо сам заврсила основну сколу,затим сам средњу уписала у Кули, упознала нове другаре,  али нисам престала да се дружим  са другарума из основне школе.

Уз свакодневно тренирање напредовала сам из дана у дан , иако нисам на самом почетку тренирања показала таленат.

Моји другари из школе су увек били уз мене, навијали и пратили моја такмичења.

Могу рећи да сам обишла пола Европе и била на многим такмичењима, али за мене најзначајније такмичење је Европско првенство прошле године у Енглеској  на којем сам освојила бронзану медаљу.

Није лако бити спортиста, то подразумева  много одрицања , почевши од начина исхране, напорних тренинга па до недостатка  времена за исласке и дружења са својим другарима.

Иако немам много времена да бих се посветила школи и друштву,  ипак се трудим да постигнем све и да останем у контакту са свима. У септрембру сам се преселила у  Зрењанин , уписала другу годину средње школе и овде  почела да тренирам у Теквондо клубу  “Зрењанин”.

Заиста су ме  лепо прихватили  сви људи и у интернату као и професори у школи, поготово моји другари из разреда.

Устајем у 7ч, доручкујем, идем на тренинг,  учим, ручам, затим идем у школу. После школе вечерам, па поново одлазим тренинг, након тога имам мало времена за другаре из интерната па коначно касно лежем у кревет.

Мотив ми је да покажем свима који нису веровали у мене, који су ми се ругали и понижавали ме,  да могу да успем. Циљ ми је учествовање на  Олимпијади   и ако Богда освајање медаље на Олимпијади

Порука вршњацима  је да је лепо и здраво бавити се спортом рекреативно , ако нису спремни да се баве и професионално , јер кроз спорт се учимо здравијем начину живота, учимо да делимо, да будемо тим и што је најбитније да је живот саткан од победе и пораза.”

Тесла Његошу

Ученици наше школе одељења IV-4: Стефан Јуришић, Алекса Соколовић, Иван Најданов и Милош Јукић у акцији ‘Тесла Његошу’ посетили су ученике II разреда о.ш. П.П.Његош и одржали радионицу о Николи Тесли, својствима материјала и електричној струји. У току радионице малишани су уз помоћ старијих другара направили своја струјна кола и били укључени у сечење жица, лемљење, мерење униметром. У позитивној атмосфери учило се и пропитивало, а наши ђаци су показали своје знање, и заблистали у раду са децом. Љубазна учитељица Драгана нам је јавила да су резултати на тесту после радионице били одлични! Кроз игру и активно учешће у процесу усвајања нових знања све је много лакше и интересантније. Браво за Стефана, Алексу, Ивана и Милоша!

Посета на сајму образовања

Дана 10.03.2018. године, педесет ученика и три наставника наше школе посетили су Сајам образовања у Новом Саду. Том приликом обишли су штандове средњих школа и високошколских установа, упознали се са наставним плановима и програмима за које су заинтересовани те добили корисне информације о могућностима даљег образовања. Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице доделио је средства одобрена из буџета АП Војводине за реализацију овог пројекта и омогућио ученицима бесплатан превоз и посету овом сајму.

Прослава Светог Саве 2018

Школска слава Свети Сава је, на сада већ традиционалан, свечан начин, обележена у нашој школи. Ове године кум наше славе је био Мирослав Ковачевић испред компаније Дунав осигурање, а славски колач је резао свештеник Слободан Честић. У присуству директорке школе др Марије Серво, професора, ученика, бивших колега а сада наших пензионера, представника локалне самоуправе и многобројних пријатеља школе, одржана је кратка приредба. На крају приредбе, успешним ученицима додељене су књиге.

« 1 од 2 »

 

 

 

 

NAŠI UČENICI POSETILI SREMSKE KARLOVCE

Učenici naše škole iz odeljenja 3-2, 4-3 i 4-4 posetili su Sremske Karlovce u petak 22. septembra gde su pogledali muzej u Patrijaršijskom dvoru i obišli Karlovačku gimnaziju. Izlet se nastavio obilaskom Stražilova i šetnjom u Novom Sadu.20170922_101541 20170922_103027 20170922_110830 IMG_8023

САСТАНАК ЂАЧКОГ ПАРЛАМЕНТА

ОБАВЕШТЕЊЕ (13.09.2017.)

 

Позивају се представници разреда на САСТАНАК ЂАЧКОГ ПАРЛАМЕНТА у четвртак 14.09.2017. са почетком од 13.30 у свечаној сали школе. Потребно је присуство 2 ученика из сваког одељења.

сЕДНИЦА НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА

САСТАНАК ПЕДАГОШКОГ КОЛЕГИЈУМА
СРЕДА 16. АВГУСТ 2017. У 09:30

 
СЕДНИЦА НАСТАВНИЧКОГ ВЕЋА
СРЕДА 16. АВГУСТ 2017. У 10:00